
Lublin Skills Up
Apetyt na sukces w gastro
Robimy to już po raz trzeci!
Wspólnie z lubelskimi restauratorami, cukierniami, Urzędem Miasta Lublin i IKEA znów łączymy siły, żeby pomóc młodym ludziom z niepełnosprawnością intelektualną rozwinąć skrzydła w kulinarnym świecie i rozwinąć społeczne umiejętności.
Jak? Znani Szefowie Kuchni dzielą się swoim doświadczeniem i wiedzą z młodzieżą ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 1 w Lublinie, która uczy się, aby w przyszłości pracować w gastronomii. Warsztaty odbywają się w naszym studiu kulinarnym Szwedzki Stół. Młodzi kucharze poznają nowe techniki, przełamują bariery i świetnie się bawią! Ale to nie wszystko! W drugim etapie zdobywają doświadczenie zawodowe podczas praktyk w Restauracji IKEA.
Wszystko pod czujnym okiem Stowarzyszenia na Rzecz Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną Camino, które pomaga nam dobrać odpowiednie działania i jest naszym parterem merytorycznym.
Najbliższe spotkania:
21 listopada (piątek), godz. 10:00 – 12:00 – Słodkie desery - BOSKO
Doświadczeniem i wiedzą dzielą się:
BOSKO to lodziarnio-kawiarnia, posiadająca w ofercie ponad 300 smaków lodów rzemieślniczych. W BOSKO każdy znajdzie coś dla siebie – miłośnicy klasyki pyszne desery, entuzjaści kulinarnych szaleństw freakshake, a smakosze lodów 120 gramowe porcje ich ulubionych smaków. W ofercie znajdują się lody mleczne, vegan, gluten free, bez cukru i sorbety. Obecnie przysmaki BOSKO można zjeść w 15 miastach. W samym Lublinie dostępnych jest, aż 9 BOSKICH punktów.